Logo

Kindhulp

In de schoolsituatie kunnen kinderen door leerproblemen ook moeilijkheden op sociaal en emotioneel gebied ervaren. Ze voelen zich minder competent doordat de lesstof niet goed binnenkomt of doordat zij zelf een belemmering hebben om goed te kunnen leren. Dit kan tot problemen leiden. Ieder kind is uniek, ieder kind uit zich ook op een unieke wijze. Soms door stiller te worden of juist druk. De ene ontwikkelt faalangst, de ander laat clownesk gedrag zien. Ook zijn er kinderen die sociaal onhandig gedrag vertonen. Dit valt op school in een groepssituatie op, terwijl het kind thuis geen problemen op dit gebied ervaart.

Ouders komen bij mij met een hulpvraag. In de intakelijst wordt onder andere aan hen gevraagd de schoolsituatie ten aanzien van hun kind te beschrijven.

Ik kan in overleg met de ouders, het kind en u als leerkracht, op school komen observeren wanneer dat in het belang van de therapie wenselijk is. Het kind staat altijd centraal.

U als leerkracht kunt ouders attenderen op de mogelijkheid van integratieve kindertherapie.

Teambuilding for kids

Behalve SoVa training is er ook de mogelijkheid om voor een specifieke groep een workshop ‘oude koeien uit de sloot halen’ in te huren. Hoevaak spelen er in een groep niet nog dingen van langer geleden. Hoevaak steken die onderhuidse dingen soms zomaar weer de kop op terwijl je als leerkracht genoeg tijd en aandacht aan de sociale- en emotionele ontwikkeling besteedt, of Kanjer training. Het lijkt haast onuitroeibaar….daarom: deze teambuilding for kids.

Informatie over de opzet is verkrijgbaar via gewoonhappy@gewoonhappy.nl, u krijgt een flyer toegestuurd of wordt teruggebeld om te bespreken of deze workshop in uw groep of school heilzaam is. Ervaringen van andere deelnemers vindt u o.a. bij het onderdeel ‘Media”

Ook maak ik workshops of lezingen ‘op maat’ voor teams’, ouderavonden of ledenvergaderingen. Kijk bij het onderdeel “workshops en lezingen’ voor een impressie. Uw school een HAPPY school!