Logo

Motivatie

Ik wist al heel jong dat ik graag met kinderen wilde werken. Persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkelingen van kinderen volgen, is voor mij een fascinerende belevenis. Maar een “kind in de knel”… dat doet echt een beroep op mijn hart. Zoals in de rechten van het kind beschreven staat wil ik eraan meewerken dat alle kinderen die mogelijkheden krijgen waarop zij recht hebben. Wanneer een kind tijdelijk hulp nodig heeft, wil ik me er voor 100% voor inzetten dat het de allerbeste hulp krijgt. Mijn motivatie vindt zijn oorsprong in het kinderpastoraat, de Christelijke benadering voor kinderhulp. De uitvindster van kinderpastoraat, Else Vlug schreef in haar boek Weid mijn lammeren: “Wanneer een kind op het moment dat het in de knel zit de juiste hulp krijgt, worden mogelijke trauma’s op latere leeftijd voorkomen.”

Om dit te bewerkstelligen heb ik de 4-jarige opleiding aan de Nederlanse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam gevolgd. Naast de therapeutenopleiding heb ik het Europees Certificerings Traject gevolgd, wat me het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP) verschaft. Dit vind ik belangrijk omdat ik hiermee breder kan kijken naar gedrag van kinderen en de mogelijke oorzaak.

Sinds 2014 ben ik gecertificeerd als Integratief Partner Relatietherapeut. Mede omdat er zoveel kinderen met scheidingsprobroblematiek in de praktijk kwamen zocht ik naar een manier om dat te voorkomen. Inmiddels is gebleken dat een aantal stellen hierdoor Gewoon Happy in hun relatie kwamen waardoor scheiding werd voorkomen, Win-Win.

Inmiddels ben ik gecertificeerd integratief jongeren- en puber therapeut. Tevens kan ik bij enkelvoudige problematiek EMDR toepassen. Jaarlijks volg ik geaccrediteerde bijscholingen op mijn werkgebied om me verder te professionaliseren.